Bursele din SUA au închis şedinţa de tranzacţionare de luni cu o creştere record

Acţiunile cotate la bursele din SUA au înregistrat o creştere record, de peste 11%, la închiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, după ce autorităţile din mai multe state au anunţat programe de stabilizare a sectorului financiar.

54 afișări
Imaginea articolului Bursele din SUA au închis şedinţa de tranzacţionare de luni cu o creştere record

Bursele din SUA au închis şedinţa de tranzacţionare de luni cu o creştere record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Companiile din domeniile energie, sănătate şi utilităţi au consemnat cele mai importante avansuri pe piaţa americană de capital.

Totodată, sectorul financiar a fost susţinut de o creştere de 87% a preţului acţiunilor Morgan Stanley, după ce Mitsubishi UFJ Financial Group a încheiat investiţia de nouă miliarde dolari la grupul financiar american.

Titlurile Wachovia au urcat cu 13,6%, după ce Rezerva Federală a aprobat, luni, preluarea băncii de către grupul Wells Fargo.

Urmând exemplul britanic, guvernele europene au anunţat planuri de stabilizare a sectorului financiar în valoare de sute de miliarde de euro, iar Banca Angliei, Rezerva Federală a SUA, Banca Centrală Europeană şi Banca Centrală a Elveţiei au precizat că vor sprijini instituţiile financiare pentru a debloca piaţa creditelor interbancare.

Indicele industrial Dow Jones a urcat cu 936,42 puncte, sau 11,08%, la 9.387,61 puncte, Standard & Poor's 500 a avansat cu 104,13 puncte, 11,58%, la 1.003,35 puncte, iar Indicele Compozit Nasdaq a crescut cu 194,74 puncte, 11,81%, la 1.844,25. Toţi cei trei indicatori au înregistrat avansuri record pentru o şedinţă de tranzacţionare.

Acţiunile General Motors au urcat cu 33,1%, ca urmare a zvonurilor privind fuziunea cu Chrysler, în timp ce în sectorul petrolier cea mai importantă creştere a avut-o compania Chevron - 20,9%, urmată de Exxon Mobil - 17,2%.

La Tokio indicele Nikei al bursei japoneze a înregistrat, marţi, o creştere de 14%, ca urmare a anunţurilor guvernelor din toată lumea privind sprijinul sectorului bancar.

La 5:52 GMT, Nikkei se afla în urcare cu 1.158,98 puncte, la 9435,41 puncte, putând să depăşească avansul record, de 13,24%, din octombrie 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici