BVB încheie a treia şedinţă consecutivă de creşteri cu un plus de 2% pentru indicele BET

Indicele BET – de referinţă pentru piaţa de capital din România – a avut marţi un avans de 1,9%, marcând astfel a treia zi consecutivă de creşteri, după un plus de 1,22% luni şi o apreciere de 0,56% vineri. De la început de an încoace, BET s-a depreciat cu 14%.

121 afișări
Imaginea articolului BVB încheie a treia şedinţă consecutivă de creşteri cu un plus de 2% pentru indicele BET

Dinamica de marţi este cea mai bună din 29 martie, când indicele urca cu 2,5%, arată datele BVB, citate de Ziarul Financiar.

Dinamica a fost ajutată de evoluţia acţiunilor Romgaz (5,7%), BRD – Groupe Société Générale (3,93%) şi Banca Transilvania (2,67%). Rulajul pe întregul segment de acţiuni de la BVB a fost de 23 de milioane de lei. Luând în calcul toate instrumentele financiare, lichiditatea a ajuns la 26,2 milioane.

Alte creşteri notabile din BET au fost înregistrate de Conpet (0,94%), Digi Communications (1%) şi Nuclearelectrica (1,1%). Doar trei companii din BET au afişat scăderi, cea mai mare fiind afişată de One United Properties, în vreme ce acţiunile dezvoltatorului imobiliar au pierdut 3,9%.

Înainte de startul şedinţei de astăzi, Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al societăţii de brokeraj Estinvest, spunea la ZF Deschiderea de Astăzi: „Creşterea indicelui BET poate este încurajată de datele financiare, cât şi de ceea ce se întâmplă pe pieţele externe. Există acolo o revenire spectaculoasă, mai ales pe piaţa americană”.

În vestul Europei, indicele londonez FTSE 100 avea o evoluţie relativ liniară la ora publicării ştirii, în timp ce DAX 40 din Frankfurt urca cu 1%, iar indicele parizian CAC 40 creştea cu 0,45%.

Indicele paneuropean Stoxx 600 era pe plus cu 0,8% şi WIG20 din Varşovia cu 1,6%. La Budapesta, indicele BUX pierdea 0,4%, potrivit MarketWatch.

Pe Wall Street, şedinţa de tranzacţionare începea cu un plus de 1,3% pentru indicele Dow Jones Industrial Average, urmat de Nasdaq Composite (1,1%) şi S&P 500 (1%). Dow Jones a urcat cu aproximativ 14% în ultima lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici