Când vom merge pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa? Ce spune Ministerul Transporturilor

Autostrada Soarelui, Bucureşti-Constanţa, ar putea fi parcursă de la un capăt la altul, fără întrerupere, începând cu a doua parte a lunii viitoare. Acest lucru ar putea fi posibil pentru că tronsonul dintre Cernavodă şi Medgidia ar urma să fie dat în folosinţă, pe un singur fir de mers, la sfârşitul lui iulie, termenul de finalizare al lucrărilor fiind începutul anului viitor.

1983 afișări
Imaginea articolului Când vom merge pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa? Ce spune Ministerul Transporturilor

Când vom merge pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa? Ce spune Ministerul Transporturilor (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Se fac eforturi ca să se poată deschidă traficul pe o cale de rulare pe tronsonul Cernavodă-Medgidia, cândva în acest sezon estival, însă durata de execuţie este de 15 luni”, a precizat pentru gândul Cristina Savu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Autostrada Bucureşti-Constanţa (197 km) trebuia finalizată încă de anul trecut. Ministerul Transporturilor a anunţat însă că a fost nevoit să rezilieze contractul cu firma franceză Colas, care câştigase licitaţia pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, motivând decizia prin „refuzurile repetate ale constructorului de a continua execuţia lucrărilor, invocând diverse motive pentru a justifica întârzierile”.

Proiectul de construcţie a tronsonului a fost scos din nou la licitaţie şi a fost câştigat de companiile Astaldi (Italia) şi Max Boegl (Germania), cele care au câştigat şi licitaţia pentru construirea tronsonului Medgidia-Constanţa. Lucrările au fost reluate în octombrie 2011, cei 20 de kilometri de autostradă urmând să fie finalizaţi în ianuarie 2013.

Tot la sfârşitul anului trecut au fost inauguraţi 21 de kilometri din tronsonul Medgidia-Constanţa, respectiv porţiunea dintre Murfatlar şi centura de ocolire a oraşului Constanţa. Cei 19 kilometri rămaşi între Medgidia şi Murfatlar urmează să fie gata până la sfârşitul acestei luni. „În ceea ce priveşte tronsonul Medgidia-Constanţa, nu suntem în pericol de a nu finaliza lucrările până la data de 30 iunie 2012”, au asigurat reprezentanţii ministerului.

În ceea ce priveşte varianta de ocolire a Municipiului Constanţa, în toamna anului trecut a fost dată în folosinţă porţiunea de drum dintre Valu lui Traian şi Agigea (sud-vestul oraşului). În acest moment se desfăşoară lucrări pe porţiunea dintre Ovidiu şi DN 3 (nord-vest). Centura construită în regim de austostradă va fi gata până la sfârşitul anului.

Citeşte mai multe despre terminarea autostrăzii Bucureşti-Constanţa pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici