Care au fost cel mai bine vândute modele auto de pe piaţa românească în 2011

Cele mai vândute modele auto pe piaţa românească au fost anul trecut Dacia Logan, Skoda Octavia şi Renault Clio, acesta din urmă coborând o poziţie în favoarea mărcii cehe, reiese din raportul anual al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

1085 afișări
Imaginea articolului Care au fost cel mai bine vândute modele auto de pe piaţa românească în 2011

Care au fost cel mai bine vândute modele auto de pe piaţa românească în 2011 (Imagine: Shutterstock)

Deşi conduce clasamentul celor mai vândute modele, românii au cumpărat anul trecut cu aproape 31% mai puţine maşini Logan faţă de 2010.

Dealerii Skoda au vândut 4.318 automobile Octavia, volum ce clasează modelul pe locul secund, împingând Renault Clio (3.920 unităţi) pe poziţia a treia. Cele două modele au făcut rocada în 2011 datorită creşterii vânzărilor pentru automobilul ceh cu 5% şi a scăderii Clio cu peste 20%.

Volkswagen Golf (2.922 unităţi) a fost anul trecut al patrulea cel mai vândut model pe piaţa locală, făcând schimb de locuri cu Opel Astra (2.222 unităţi), care a coborât pe poziţia a cincea.

Modelele Volkswagen Passat şi Opel Corsa ocupă locurile şase şi şapte, pe care se aflau în 2010 de Ford Fiesta şi Chevrolet Aveo. Fiesta se clasează pe opt, luând locul modelului Ford Focus, care anul acesta nu mai figurează în Top 10 modele, ca şi Aveo, de altfel.

Următoarele locuri în clasament sunt ocupate de Skoda Fabia şi Volkswagen Jetta.

În ceea ce priveşte vânzările pe mărci, topul este condus de Dacia cu 28.337 unităţi livrate, urmată de Volkswagen (10.043 unităţi) şi Skoda (8.260).

Anul trecut, vânzările totale de autovehicule au scăzut cu 7,4%, la 110.668 unităţi, iar livrările de autoturisme s-au redus cu 11%, la 94.624 unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici