Care sunt capcanele cardurilor de credit şi cum să te fereşti de ele

Un card de credit este foarte tentant, mai ales când vrei să-ţi cumperi ceva la care visezi de mult şi banca te îmbie cu o perioadă de graţie la care ai dobândă zero, informează www.incont.ro.

48 afișări
Imaginea articolului Care sunt capcanele cardurilor de credit şi cum să te fereşti de ele

Care sunt capcanele cardurilor de credit şi cum să te fereşti de ele (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Dincolo de atracţia evidentă pentru o astfel de ofertă de finanţare, trebuie să fii atent să nu ajungi la o dobândă efectivă de 30% pentru că nu este deloc imposibil.

Oana Petrescu, vicepreşedinte executiv al BCR pe retail şi private banking, spune că planul celei mai mari bănci din ţară nu este deloc să se axeze pe cardurile de credit pentru că acestea au un risc pe care consumatorii încă nu ştiu să-l gestioneze.

"Riscul pe cardul de credit este de două ori mai mare decât cel de la creditul obişnuit. Consumatorii nu ştiu să gestioneze acest risc şi să se încadreze in limite", explică Oana Petrescu.

Chiar dacă BCR nu face un pas în faţă cu o ofertă foarte tentantă de carduri de credit, asta nu înseamnă că alte bănci gândesc la fel.

Citeşte mai multe despre capcanele cardurilor de credit pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici