Câştigătorii unor licitaţii de autostrăzi de 900 milioane euro, ţinuţi la secret

De peste nouă luni, licitaţiile pentru construcţia a 100 de kilometri de autostrăzi îşi aşteaptă câştigătorii. Deşi ministrul Dan Şova susţine că proiectele au fost deja atribuite, numele constructorilor sunt ţinute „la sertar“, nefiind făcute încă publice.

1221 afișări
Imaginea articolului Câştigătorii unor licitaţii de autostrăzi de 900 milioane euro, ţinuţi la secret

Câştigătorii unor licitaţii de autostrăzi de 900 milioane euro, ţinuţi la secret (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Importanţa atribuirii acestor contracte este cu atât mai mare cu cât în ultimul an investiţiile publice au fost reduse şi din ce în ce mai puţine licitaţii au fost organizate, punând presiune pe industria construcţiilor, deja zdruncinată de căderea investiţiilor private. Industria construcţiilor a scăzut cu 5% pe trimestrul I.

„S-au făcut atribuirile de contracte“, a spus ieri ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură Dan Şova, contactat de ZF. El a afirmat că le va solicita subordonaţilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) să trimită un comunicat de presă cu numele câştigătorilor, însă, până la închiderea ediţiei de ieri a ZF, CNADNR sau Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine nu au transmis niciun comunicat.

Mai mult, CNADNR nu a răspuns nici la solicitarea ZF privind numele câştigătorilor şi valoarea contractelor. Nici pe site-ul e-licitatie unde ar trebui să se găsească aceste atribuiri nu există.

Citeşte mai multe despre câştigătorii necunoscuţi ai unor licitaţii pentru autostrăzi pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici