Cât va fi cursul leu/euro la sfârşitul anului 2013?

Cele mai recente prognoze pentru paritatea leu/euro indică un curs de schimb între 4,4 şi 4,5 lei/euro la finalul anului 2013, dar analiştii financiari nu exclud derapaje prin care moneda europeană să testeze niveluri mai ridicate, de 4,6 lei/euro sau chiar peste, în cazul deteriorării situaţiei pe pieţele externe şi al unei aversiuni extreme faţă de risc antrenată eventual de noi tensiuni politice interne.

1561 afișări
Imaginea articolului Cât va fi cursul leu/euro la sfârşitul anului 2013?

Cât va fi cursul leu/euro la sfârşitul anului 2013? (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Cursul de schimb va rămâne un subiect delicat pentru români, având în vedere că peste 60% din împrumuturile contractate de populaţie şi companii sunt în euro.

Trendul de depreciere a monedei naţionale s-a mai temperat în ultimele zile, cursul fluctuând în jurul nivelului de 4,52-4,53 lei/euro, după ce în 7 iunie paritatea a atins maximul ultimelor şase luni sub presiunea vânzărilor de titluri de stat deţinute de străini.

Citeşte mai multe despre evoluţia cursului leu/euro pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici