Câteva sute de apartamente vor fi gata în Bucureşti în 2022

  • Marile proiecte imobiliare în lucru sau care sunt anunţate pentru începere în 2022 cumulează investiţii de peste 1,8 miliarde euro.
  • Peste 500.000 mp de noi spaţii logistice au fost anunţate pentru livrare în 2022 în România.
  • Cel puţin 10 mari proiecte rezidenţiale de peste 500 de apartamente sunt în curs de dezvoltare în Bucureşti şi în marile oraşe la început de an.
  • Pe segmentul de retail, peste 200.000 de mp de spaţii moderne şi noi formate îşi vor face loc pe piaţă, la nivelul întregii ţări.
  • Dezvoltatorii de birouri continuă investiţiile, cu peste 130.000 mp de noi clădiri anunţaţi doar la nivel de Bucureşti.
  • „Oraşele în oraş” - dezvoltările mixte ce includ mai multe facilităţi câştigă de asemenea teren. Doar la nivel de Bucureşti sunt în lucru trei mari astfel de proiecte.
1341 afișări
Imaginea articolului Câteva sute de apartamente vor fi gata în Bucureşti în 2022

O analiză  Bucharest Rea Estate Club (BREC) dezvăluie agenda marilor investitori imobiliari în 2022, an în care preţurile locuinţelor au crescut considerabil, iar mulţi vorbesc despre o nouă „bulă imobiliară”.

Investiţiile în real estate continuă în ritm accelerat în România, piaţa rezidenţială şi segmentul logistic atragând cel mai mare volum de noi investiţii, arată o analiză BUCHAREST REAL ESTATE CLUB (BREC) la început de an. Segmentul de retail atrage noi investiţii şi formate, în timp ce investitorii în clădiri de birouri se pregătesc pentru creşterea volumului de trafic şi reîntoarcerea la birou a angajaţilor. În total, conform estimărilor BREC, volumul investiţiilor atrase de cele mai mari proiecte în lucru sau care vor începe anul acesta, la nivelul întregii ţări, depăşeşte 1,8 miliarde de euro.

Peste 10 proiecte rezidenţiale mari, cu peste 500 de apartamente sunt în curs de dezvoltare anul acesta doar la nivel de Bucureşti. Pe segmentul clădirilor de birouri, pentru că anul acesta se preconizează relaxarea restricţiilor care au caracterizat ultimii doi ani, iar majoritatea companiilor au în plan readucerea angajaţilor la birou sau tranziţia de la “work from home” la diferite formate de muncă hibrid, în 2022 vom asista la noi investiţii şi pe acest segment. Şase noi proiecte de birouri sunt anunţate doar la nivel de Bucureşti, iar acestea vor aduce în plus pe piaţă aproape 140 de mii de metri pătraţi.

“10-12 companii caută acum suprafeţe de peste 10.000 mp de birouri. Din punctul nostru de vedere, atât astăzi, cât şi mâine, piaţa locală este foarte promiţătoare,” a declarat Marian Popa, Managing Director Globalworth România în cadrul unei conferinţe privind agenda marilor investitori.

Potrivit analizei BREC, în 2022 se va extinde puternic şi segmentul proiectelor mixte – tip “oraş în oraş” – care oferă facilităţi multiple. La nivelul Capitalei sunt în lucru trei mari astfel de dezvoltări, iar la nivelul celorlalte mari oraşe din ţară se adaugă încă cel puţin 5.

Pe segmentul logistic, la nivel naţional, noile livrări vor atinge un volum de peste 500.000 mp anul acesta.  Nu în ultimul rând, vor fi construiţi peste 200.000 mp de spaţii moderne de retail, majoritatea investiţiilor fiind anunţate în Bucureşti şi în oraşele mari din vestul ţarii, dar şi în oraşe secundare şi terţiare precum Piteşti sau Alba Iulia. Tot pe segmentul de retail, investitorii pregătesc formate şi concepte noi, integrand elemente ce ţin de sustenabilitate sau comunitate.

700.000 de muncitori români lucrează pe şantierele din Vest

„Observăm o creştere a traficului în centrele comerciale regionale. Retailerii de bijuterii, cosmetice şi articole sportive sunt cei care au înregistrat vânzări crescute, având in vedere contextul ultimilor ani, marcat de restricţii", a declarat pentru BREC Geanina Ungureanu, Senior Asset & Leasing Manager, Retail, Immofinanz.

Tatian Diaconu, CEO Nhood, a spus de asemenea că “ideea de a îmbina într-un mod util retailul cu birourile, cu un sistem educaţional sau de sănătate demonstrează de fapt că aceasta este o soluţie nouă.”

Omer Susli, proprietarul magazinelor Home Lux şi investitor imobiliar, a anunţat de asemenea finalizarea achiziţiei centrului comercial River Plaza din Râmnicu Valcea de la fondul de investiţii Sonae Sierra.

Una din principalele provocări ale industriei rămâne creşterea costurilor de construcţie şi lipsa personalului calificat. Adriana Iftime, vice-Preşedinte al Patronatului Societăţilor din Construcţii, a declarat că în România activează 400.000 de muncitori, în timp ce pe şantierele din Europa de Vest lucrează 700.000 de muncitori români. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici