Câteva sute de brokeri, bursa şi CNVM au lucrat ieri pentru 13.000 de euro

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat luni tranzacţii de 11,8 mil. lei (2,61 mil. euro), aproape duble faţă de vineri. Tot ieri, bursa de la Varşovia a avut tranzacţii de 100 mil. euro, bursa de la Praga a rulat 22 mil. euro, iar cea de la Budapesta circa 15 mil. euro.

337 afișări
Imaginea articolului Câteva sute de brokeri, bursa şi CNVM au lucrat ieri pentru 13.000 de euro

Câteva sute de brokeri, bursa şi CNVM au lucrat ieri pentru 13.000 de euro (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

În termeni de business, tranzacţiile de ieri de pe bursă au generat comisioane de circa 13.000 de euro pentru firmele de brokeraj, luând în calcul un comision mediu de 0,5% pe tranzacţie (vânzare şi cumpărare), din care 4.200 de euro merg la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul de piaţă care are circa 50 de angajaţi şi un director general care câştigă circa 10.000 de euro pe lună, iar 2.000 de euro merg la CNVM, autoritatea de suprave­ghere, cu peste 200 de salariaţi şi comisari plătiţi cu 10.000 de euro pe lună, scrie Ziarul Financiar.

Restul de 6.800 de euro le rămân celor 50 de firme de brokeraj, iar din aceşti bani trebuie acoperite costurile cu sediul, facturile la tele­fon şi internet şi sala­riile celor câteva sute de brokeri, analişti şi angajaţi de back-office.

Privind datele din ulti­mele două săptă­mâ­ni, ieri a fost o zi bună. Săptămâna trecută au fost trei zile cu tranzacţii de sub 2 mil. euro. Vi­neri au fost doar 1,5 mil. euro, adică 7.400 de euro de împărţit.

Citeşte mai departe despre tranzaţiile de la BVB pe zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici