CE a lansat un infringement împotriva României din cauza legislaţiei privind emisiile industriale

Comisia Europeană a lansat, joi, un infringement împotriva mai multor state, printre care şi România, din cauza necomunicării informaţiilor privind implementarea Directivei UE privind emisiile industriale în legislaţia naţională, a anunţat purtătorul de cuvânt al CE, Olivier Bailly.

411 afișări
Imaginea articolului CE a lansat un infringement împotriva României din cauza legislaţiei privind emisiile industriale

CE a lansat un infringement împotriva României din cauza legislaţiei privind emisiile industriale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană cere României, Italiei, Ciprului şi Sloveniei să trimită informaţii privind implementarea noii Directive europene privind emisiile industriale. Directiva aduce o serie de reglementări în vederea prevenirii, reducerii şi eliminării, pe cât posibil, a poluării în urma activităţilor industriale.

Noile prevederi ar fi trebuit incluse în legislaţiile naţionale ale statelor membre până la 7 ianuarie 2013. România nu a respectat termenul de implementare a legislaţiei europene şi a primit în acest sens o scrisoare de notificare la 21 martie 2013. Bucureştiul are la dispoziţie două luni, pentru a evita trimiterea în faţa Curţii Europene de Justiţie, unde ar risca sancţiuni financiare.

Din totalul de 422 de acţiuni declanşate împotriva României de la 1 ianuarie 2007, 377 au fost clasate de Comisia Europeană, iar o acţiune a fost declarată inadmisibilă de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

În prezent, sunt în curs 44 de acţiuni. Dintre acestea, 42 se află în faza precontencioasă şi două în etapa contencioasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici