CE ar putea aproba în această săptămână garanţia pentru Ford

Comisia Europeană (CE) ar putea aproba în această săptămână garanţia de 320 milioane euro acordată de stat pentru producătorul american de autovehicule Ford, care deţine uzina de la Craiova, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

11 afișări
Imaginea articolului CE ar putea aproba în această săptămână garanţia pentru Ford

CE ar putea aproba în această săptămână garanţia pentru Ford (Imagine: Mediafax Foto)

"Este posibil să fie nevoie de un act normativ pentru legiferarea acestei garanţii", a spus Chiriţoiu.

Garanţia acordată de Ministerul Finanţelor Publice acoperă 80% dintr-un credit pe care Ford îl va contracta de la Banca Europeană de Investiţii, pentru realizarea programului de investiţii.

"Măsura de sprijin, în cuantum de 320 milioane de euro, respectă prevederile Cadrului Comunitar Temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finanţare în contextul actualei crize financiare şi economice", arăta Consiliul Concurenţei în luna iulie.

Ford a cumpărat în 2007 compania Automobile Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici