Ce are de împărţit România cu Bulgaria: culoar direct către Turcia

La două zile după ce ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că "există o zonă în litigiu în ceea ce priveşte chiar frontiera de stat, marea teritorială" dintre România şi Bulgaria, preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, a reacţionat exprimându-şi încrederea că disputa privind frontiera maritimă dintre Bulgaria şi România va fi soluţionată până la 15 aprilie, "într-o manieră rezonabilă, europeană".

1992 afișări
Imaginea articolului Ce are de împărţit România cu Bulgaria: culoar direct către Turcia

Ce are de împărţit România cu Bulgaria: culoar direct către Turcia

"E drept, este vorba de 17 kilometri pătraţi, nu de foarte mult, dar între state europene, state cât se poate de cooperante în foarte multe planuri, nu văd de ce, foarte rapid, astfel de lucruri nu pot fi rezolvate", a spus marţi, la Digi 24, Cristian Diaconescu, adăugând că acest subiect există de mult timp.

"Vom invita partea bulgară să discutăm la nivel de experţi, într-un cadru pe care-l vom agrea la nivel bilateral", a spus Diaconescu.

La rândul său, preşedintele bulgar a amintit că Bulgaria şi România au semnat documente privind lipsa oricărei dispute teritoriale între cele două ţări, înainte de aderarea lor la Uniunea Europeană în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici