Ce bancă românească se află în topul celor mai valoroase 500 de branduri bancare din lume

Banca Transilvania este în topul celor mai valoroase 500 de branduri bancare din lume, conform Brand Finance Banking 500 pentru anul 2022, anunţă instituţia bancară.

852 afișări
Imaginea articolului Ce bancă românească se află în topul celor mai valoroase 500 de branduri bancare din lume

Banca Transilvania este în topul celor mai valoroase 500 de branduri bancare din lume, conform Brand Finance Banking 500 pentru anul 2022, anunţă instituţia bancară. 

Banca Transilvaniase află în clasament pe locul 302. Valoarea brandului Banca Transilvania a crescut la 460 milioane dolari, de la 441 milioane dolari, în 2021.

De asemenea, forţa brandului Banca Transilvania (Brand Strength Index) a înregistrat o creştere de 19% faţă de 2021, intrând în teritoriul AAA+ şi clasând BT în top 10 global (banking) la acest indicator.

Brandul Banca Transilvania a intrat în acest clasament în 2018 (poziţia 486), cu o valoare de 174 milioane dolari, a urcat cu aproape 50 de poziţii în 2019, cu peste 100 de poziţii în 2020, iar în 2021 a ajuns pe locul 302 de pe 339.

Brand Finance calculează forţa unui brand printr-un index BSI (Brand Strength Index), ţinând cont de trei piloni: Brand Investment (investiţia în brand, mixul de marketing), Brand Equity (indicatori de brand în rândul consumatorilor şi altor stakeholderi) şi Brand Performance (performanţa financiară a brandului), la final rezultând un punctaj de maxim 100, transformat într-un sistem de rating (de exemplu, un brand cu scor BSI 90-100 primeşte rating AAA+).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici