Ce datorii au multinaţionalele în comparaţie cu antreprenorii români

Gradul mediu de îndatorare al companiilor din România este de 71%, aproape dublu faţă de al celor mai mari 100 de jucători.

1107 afișări
Imaginea articolului Ce datorii au multinaţionalele în comparaţie cu antreprenorii români

Ce datorii au multinaţionalele în comparaţie cu antreprenorii români (Imagine: Shutterstock)

Topul celor mai mari 100 de jucători cuprinde 75 de companii multinaţionale, nouă afaceri antre­prenoriale şi restul com­panii de stat. La nivelul întregii economii însă, companiile cu acţionariat local domină, raportul fiind invers.

"Cei mai mari jucători din economie au o marjă mai mare de profit, astfel că o parte din câştig o transferă în capitalurile proprii, de aceea există un echilibru între datorii şi capitaluri pro­prii. Mai mult, companiile multinaţionale au o politică financiară optimă, pe când afacerile antreprenorilor români au un grad mai mare de îndatorare pentru că nu au capitaluri propii“, spu­ne un executiv din industria bancară. Cifra de afaceri cumulată a celor mai mari 100 de jucători este de circa 65 mld. euro. Mul­ti­naţionalele sunt "responsabile“ pen­tru circa 55 mld. euro, respectiv aproa­pe jumătate din busi­nessul pe care-l fac străinii în România.

Citeşte mai multe despre datoriile companiilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici