Ce faci dacă nu reuşesti să ajungi la un compromis cu banca pe actul adiţional?

Dacă nu reuşesti să ajungi deloc la un acord cu banca finanţatoare fie asupra comisioanelor, fie asupra calculului dobânzii şi te gândeşti să o acţionezi în instanţa, cel mai bine ar fi să fii cât mai bine informat în legatură cu ce înseamnă acest lucru şi cum ar fi mai bine să procedezi.

42 afișări
Imaginea articolului Ce faci dacă nu reuşesti să ajungi la un compromis cu banca pe actul adiţional?

Ce faci dacă nu reuşesti să ajungi la un compromis cu banca pe actul adiţional? (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Dacă nu eşti de acord cu actul adiţional propus de bancă trebuie să comunici acest lucru.

Trebuie să conteşti în scris actul adiţional şi pentru asta e necesar să depui la bancă sau la instituţia financiară nebancară o notificare privind neacceptarea condiţiilor din actul adiţional.
Scrie refuzul în două exemplare, ia număr de inregistrare pe copie, spun specialistii ANPC.
Nu semna actul adiţional, nu face menţiuni, corecţii, tăieturi pe actul adiţional.
Trebuie să ai grijă să ai un exemplar al actului în forma legală emisă de bancă pentru viitoarele tale demersuri în instanţă.
Citeşte mai multe despre actul adiţional propus de bancă pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici