Ce poţi face dacă ai semnat actul adiţional "în condiţiile băncii" sau dacă nu ai primit nici acum notificarea - VIDEO

Dacă ai semnat actul adiţional şi ai acceptat condiţiile băncii, care nu respectă ordonanţa 50, adică ai un comision de administrare mai mare întrucât a înghiţit o parte sau în totalitate comisionul de risc şi ai orice fel de alte clauze care încalcă ordonanţa în cauză, poţi fi norocos în sensul că încă se mai poate face ceva!

26 afișări
Imaginea articolului Ce poţi face dacă ai semnat actul adiţional "în condiţiile băncii" sau dacă nu ai primit nici acum notificarea - VIDEO

Ce poţi face dacă ai semnat actul adiţional "în condiţiile băncii" sau dacă nu ai primit nici acum notificarea - VIDEO (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Mai departe, dacă nu ai primit nici acum notificarea privind actul adiţional de la bancă, nu te speria pentru că nicio instituţie de credit din ţară nu va putea transforma acest lucru în "acceptare tacită". Singurul caz în care nu se mai poate face mare lucru e acela în care ai semnat deja şi ai acceptat transformarea dobânzii fixe în dobândă variabilă!

"Orice clauză din actul adiţional care nu respectă ordonanţa 50 va fi considerată nulă de drept. Dacă clientul respectiv va face o reclamaţie la bancă şi una la ANPC în care va spune că, deşi a semnat actul, anumite prevederi sunt ilegale şi nu respectă ordonanţa, autoritatea poate merge până în pânzele albe ca să obţină anularea actului respectiv", au declarat pentru incont.ro oficialii ANPC.

Citeşte mai multe despre ce poţi face dacă ai semnat deja actele adiţionale pw www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici