Ce se întâmplă cu afacerile Renault de 6,4 miliarde de euro în România / 17.000 de români, direct afectaţi

  • Francezii de la Renault au un plan de reducere de costuri la nivel global în valoare de 2 miliarde de euro în următorii trei ani
  • În România, afacerile grupului Renault depăşesc 6,4 mld. euro
  • Grupul are 17.000 de angajaţi în cele trei companii din România
1318 afișări

Cu siguranţă ai aflat deja că francezii de la Renault au anunţat un mare plan de restructurare prin care vor să reducă costuri în valoare de 2 miliarde de euro în următorii trei ani. Conform planului anunţat, compania va concedia peste 14.000 de oameni.

România găzduieşte cea mai mare uzină Renault la nivel european, iar la uzina de la Mioveni, judeţul Argeş, se produc printre cele mai căutate modele din Europa. De aceea, este puţin probabil ca planul de reducere de costuri să afecteze uzina de la Mioveni. Dar asta nu înseamnă că angajaţii din România nu vor avea de suferit.

”Tocmai pentru că cei de la Renault au anunţat faptul că toate proiectele importante vor fi gestionate şi create la Paris este posibil ca activitatea centrului de inginerie din Bucureşti şi a centrului de teste de la Titu să aibă de suferit. De ce? Pentru că înainte, cel puţin până acum, centrul din România, Renault Technologie Roumanie, se ocupa de platforma Logan, ca să spunem aşa, platforma Logan şi platforma lui Duster”, spune Bogdan Alecu, jurnalist Ziarul Financiar.

Eventualele reduceri ar putea viza doar inginerii de la centrul de inginerie şi de proiectare, care reprezintă circa 3000 de oameni din totalul celor 17.000 de angajaţi ai grupului în România.

”Din toate discuţiile pe care le-am avut cu managementul companiei din România nu am tras nicio concluzie prin care să existe vreo decizie la nivelul managementului companiei din România privitor la restrângerea vreunor activităţi sau la intenţia de a face concedieri”, a fost anunţul făcut de premierul Ludovic Orban.

Reprezentanţii Renault în România nu au răspuns solicitării noastre până la publicarea acestui material.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici