CE şi FMI vor procesa rapid cererea de activare a ajutorului pentru Grecia

Comisia Europeană va procesa rapid cererea Greciei de activare a mecanismului de sprijin financiar stabilit de membrii Uniunii Europene (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), potrivit unui purtător de cuvânt al CE, iar FMI a anunţat că va acţiona într-o manieră similară.

14 afișări
Imaginea articolului CE şi FMI vor procesa rapid cererea de activare a ajutorului pentru Grecia

CE şi FMI vor procesa rapid cererea de activare a ajutorului pentru Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Totul va fi procesat rapid şi eficient. Nu anticipăm vreun obstacol. Situaţia a fost deja evaluată de membrii Eurogroup", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru Afaceri Economice, Amadeu Altafaj.

El a menţionat că CE trebuie să emită un aviz asupra necesităţii activării programului de ajutor, după discuţii cu Banca Centrală Europeană. Activarea propriu-zisă a mecanismului va trebui decisă, însă, de Eurogroup.

Guvernul Germaniei, statul care va avea cea mai mare contribuţie la ajutorul destinat Greciei, a arătat că este pregătit să adopte imediat o poziţie favorabilă statului elen.

Fondul Monetar Internaţional a anunţat la rândul său că va răspunde rapid solicităţii Greciei pentru ajutorul de urgenţă.

"Am primit cererea de ajutor a Greciei. Am colaborat timp de mai multe săptămâni cu partea elenă, discutând ajutorul tehnic, şi avem o delegaţie la faţa locului care lucrează cu autorităţile de la Atena şi reprezentanţii UE", a arătat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Premierul grec, George Papandreou, a cerut vineri activarea mecanismului de ajutor în valoare de 45 de miliarde de euro stabilit de UE şi FMI, subliniind că această măsură reprezintă o necesitate naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici