CE: Taxa auto trebuie ridicată şi pentru vehicule rulate înmatriculate în UE până în decembrie 2009

Comisia Europeană a atenţionat Guvernul că ordonanţa de suspendare a taxei auto conţine "o problemă tehnică", în sensul că taxa ar trebui ridicată şi pentru vehiculele uzate Euro 4 înregistrate în UE între 15 decembrie 2008-31 decembrie 2009 şi aduse în România după acest interval.

88 afișări
Imaginea articolului CE: Taxa auto trebuie ridicată şi pentru vehicule rulate înmatriculate în UE până în decembrie 2009

CE: Taxa auto trebuie ridicată şi pentru vehicule rulate înmatriculate în UE până în decembrie 2009

Comisia Europeană a transmis oficial părţii române opinia sa în ceea ce priveşte decizia Guvernului de a introduce o scutire de un an de la plata taxei de poluare. Opinia a fost formulată pe baza unui proiect de ordonanţă care prevede suspendarea taxei auto pentru autovehiculele înregistrate în perioada 15 decembrie 2008-31 decembrie 2009, dacă acestea îndeplinesc două criterii obiective, respectiv corespund normelor de poluare Euro 4 şi au motoare cu o capacitate cilindrică de până la 2000 cmc.

"Comisia a considerat că diferenţierile la nivelul taxei sunt compatibile cu legislaţia europeană atunci când au la bază criterii obiective şi că în condiţiile în care maşinile aduse în România în perioada respectivă, din alte state membre UE, beneficiază de acelaşi tratament, nu se consideră încălcat articolul 90 din Tratatul CE cu privire la principiul nediscriminării. Totuşi, în răspunsul acordat autorităţilor române, CE a subliniat şi existenţa unei «probleme tehnice». Astfel, Comisia a arătat că maşinile uzate înregistrate oriunde în spaţiul UE în timpul perioadei stabilite (decembrie 2008-decembrie 2009) şi care îndeplinesc cele două criterii ar trebui să beneficieze de aceeaşi scutire când sunt aduse în România după expirarea perioadei pentru care a fost acordată scutirea", au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Comisia a precizat că şi-a formulat opinia pe baza unui proiect de ordonanţă de urgenţă şi a cerut să i se comunice şi legislaţia adoptată recent.

Citeşte şi:

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Guvernul triplează taxa auto pentru toate maşinile rulate

Vezi aici cât va fi taxa auto pentru maşinile rulate (Video)

Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litri

Taxa auto ar putea depăşi valoarea de achiziţie, în anumite cazuri

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici