Ce va influenţa evoluţia preţurilor la apartamente în 2011

Cel puţin în teorie, preţurile produselor şi locuinţelor sunt reglate de raportul dintre cerere şi ofertă, dar şi aceste elemente sunt la rândul lor influenţate de diverşi factori care vor influenţa valorile de tranzacţionare în anul care stă să înceapă.

107 afișări
Imaginea articolului Ce va influenţa evoluţia preţurilor la apartamente în 2011

Ce va influenţa evoluţia preţurilor la apartamente în 2011 (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Cele mai importante elemente aduse în discuţie de către consultanţi şi evaluatori sunt:

Evoluţia economică, sub considerentul că reluarea creşterii va aduce optimism în rândul populaţiei fapt ce va permite deblocarea rezervelor financiare acumulate în perioadă de criză şi realizarea de tranzacţii.

Pe de altă parte, scăderea preşurilor la apartamente a început în cel de-al doilea trimestru al anului 2008, când economia avansa încă cu peste 5%, primele semne de încetinire fiind consemnate pe finalul anului.

Guvernanţii vorbesc acum de o creştere economică de 1,5% pentru 2011, prognoză pe care a fost realizat şi bugetul, dar o evoluţie pozitivă a economiei a fost prognozată şi pentru 2010, iar nerealizarea acesteia a dus la adoptarea unor măsuri precum majorarea TVA şi scăderea salariilor pentru reducerea deficitului bugetar.

Citeşte mai multe despre evoluţia preţurilor la apartamente în 2011 pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici