Cea mai mare exploatare de gaze naturale din Europa va fi închisă / Sute de cutremure s-au produs ca efect al exploatării din ultimele decenii

Guvernul olandez va închide definitiv exploatarea de gaz din Groningen, după ce efectele extragerii au avariat zeci de mii de case.

17874 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare exploatare de gaze naturale din Europa va fi închisă / Sute de cutremure s-au produs ca efect al exploatării din ultimele decenii

Cea mai mare exploatare de gaze naturale din Europa va fi închisă / Sute de cutremure s-au produs ca efect al exploatării din ultimele decenii

Închiderea va intra în vigoare de la 1 octombrie, au declarat pentru Bloomberg persoane familiarizate cu această chestiune. Decizia oficială de închidere a câmpului va fi luată în timpul unei reuniuni a cabinetului la sfârşitul acestei luni, a declarat un purtător de cuvânt al secretarului de stat olandez pentru minerit.

Zăcământul a fost o sursă cheie de gaz pentru o mare parte din Europa de Vest, precum şi o sursă importantă de venit pentru Olanda, de când a început producţia în 1963. Sute de cutremure cu magnitudini de până la 3,6 grade au afectat provincia începând cu anii 1980.

Premierul olandez Mark Rutte, care a prezentat scuze publice în faţa parlamentului în 2019, s-a angajat să cheltuiască un total de 22 de miliarde de euro pe o perioadă de 30 de ani pentru a compensa locuitorii din Groningen.

Din cele aproximativ 327.000 de locuinţe din regiune, cel puţin 127.000 au raportat unele pagube, potrivit Institutului pentru daune miniere din Groningen. Peste 3.300 de clădiri au fost demolate în zonă începând din 2012, deoarece cutremurele le-au făcut nesigure. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici