- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.06.2016, 08:20)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul
Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul, este de părere Mădălin Dumitru, CEO-ul Cyber Smart Defence, companie locală specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de prevenire a atacurilor cibernetice.
707 afișări

Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul (Imagine: Ana Poenaru/ Arhiva Mediafax Foto)
"Femeia de serviciu este uşor de cumpărat, are card de acces peste tot şi nimeni nu o bagă în seamă", a spus el.
Compania Cyber Smart Defence realizează teste de penetrare, audit de securitate şi alte metode de "cyber intelligence" prin intermediul căruia încearcă să prevină atacurile cibernetice.
"De obicei se sparg baze de date, se fură informaţii şi se tranzacţionează bani. Tehnologia este un cadru propice pentru astfel de atacuri", spune Dumitru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Vârsta este doar un număr”. O femeie de 104 a sărit cu parașuta ca să ajungă în Cartea Recordurilor
-
Polonia şi Ucraina anunţă acord pentru tranzitul cerealelor. O altă ţară este implicată
-
Un nou vaccin ar putea salva milioane de vieţi de la malarie. Numai în 2022 s-au înregistrat peste 600,000 de decese
-
Războiul din Ucraina, ziua 587. Rusia acuză Ucraina de ,,terorism"/ Producţia de rachete din Rusia a fost întreruptă / Armata ucraineană loveşte ţinte strategice
Persoanele care descoperă vulnerabilităţile sistemului şi vin cu soluţii pentru rezolvarea problemelor se numesc "hackerii albi". Aceştia simulează atacuri reale, autorizate şi apoi livrează un raport cu vulnerabilităţile găsite: "Nu a existat un client la care să mergem şi să nu găsim probleme de securitate. La început le dăm veştile proaste şi apoi le oferim soluţii. Oamenii înţeleg că au nevoie de serviciul respectiv”.
Bazele de date se tranzacţionează pe piaţa neagră, care se ridică la miliarde de euro.
”Nu se mai practică clonarea de carduri, se fură bazele de date şi se alimentează conturi, apoi banii se retrag sub formă de bitcoin. Acum nu se mai foloseşte metoda clasică, nu îţi mai fură hackerul banii”, precizează Mădălin Dumitru.






Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe