Cea mai puternică economie din Europa negociază recuperarea unui credit de 600 milioane de euro acordat Airbus, pentru dezvoltarea avionului A380

Guvernul german negociază cu Airbus posibilitatea recuperării unui credit de 600 de milioane de euro, acordat în 2002 pentru dezvoltarea avionului de pasageri A380, transmite Reuters.

2862 afișări
Imaginea articolului Cea mai puternică economie din Europa negociază recuperarea unui credit de 600 milioane de euro acordat Airbus, pentru dezvoltarea avionului A380

Guvernul german negociază recuperarea unui credit de 600 mil. euro acordat Airbus, pentru A380

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Economiei a confirmat valoarea creditului restant, afirmând că orice discuţie privind rezolvarea problemei este prematură.

“Vom analiza consecinţele şi vom discuta neînţelegerile cu compania Airbus”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Airbus a anunţat luna trecută că va opri producerea celui mai mare avion de pasageri din lume din anul 2021, după doar 14 ani, în condiţiile în care clienţii companiei preferă avioane cu un consum mai redus de carburant. Compania a precizat că nu va mai plăti creditele angajate pentru dezvoltarea avionului, pentri că guvernul şi-a asumat riscurile pe care proiectul de aproximativ 15 miliarde de euro le implica.

Împrumutul fac parte din sprijinul acordat Airbus de Franţa, Germania, Marea Britanie şi Spania, din care cea mai mare parte revin Franţei şi Germaniei.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici