Cel mai mare împrumut din acest an: Cosmote ia 225 de milioane de euro de la BERD şi un grup de bănci private

Cosmote, al treilea mare operator de telefonie mobilă după venituri şi numărul de clienţi, se pregăteşte să semneze contractul pentru accesarea unui credit sindicalizat de 225 mil. euro obţinut de la Banca Europeană pentru Recon­struc­ţie şi Dezvoltare (BERD) şi un consorţiu de 7 bănci pri­vate, afirmă surse bancare.

441 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare împrumut din acest an: Cosmote ia 225 de milioane de euro de la BERD şi un grup de bănci private

Cel mai mare împrumut din acest an: Cosmote ia 225 de milioane de euro de la BERD şi un grup de bănci private (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit informaţiilor publice disponibile, este cel mai mare împrumut sindicalizat aranjat de la începutul anului pentru o companie de pe piaţa lo­cală, banii urmând să sus­ţină proiectele ambiţioase de creş­tere ale Cosmote în com­petiţia cu rivalii de la Orange şi Vodafone. De asemenea, o par­te din finanţarea atrasă ar pu­tea acoperi efortul finan­ciar făcut cu achi­ta­rea licen­ţe­lor de comu­ni­caţii mo­bile pe 15 ani adju­de­ca­te de Cos­mote pentru circa 180 mil. euro.

Semnarea creditului sindi­ca­li­zat a fost anticipată în urmă cu două săptămâni de preşe­din­tele BERD Sir Suma Chakra­barti aflat în vizită la Bucureşti. În prezent BERD nu mai are nicio finanţare ac­tivă în industria de telecom locală.

Citeşte mai multe despre împrumutul luat de Cosmote pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici