Cel mai mare producător de cipuri din lume urmează să aprobe construirea unei fabrici în Germania

Consiliul de administraţie al producătorului taiwanez de semiconductori TSMC va decide în favoarea construirii unei fabrici în oraşul german Dresda, a relatat luni cotidianul Handelsblatt, citând surse guvernamentale.

7234 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare producător de cipuri din lume urmează să aprobe construirea unei fabrici în Germania

Guvernul german va sprijini construcţia fabricii cu 5 miliarde de euro, potrivit surselor.

TSMC, cel mai mare producător de cipuri din lume, se află în discuţii cu landul german Saxonia încă din 2021 cu privire la construirea unei fabrici în Dresda.

TSMC va opera fabrica în cadrul unui joint-venture cu partenerii Bosch, Infineon şi NXP.

După ce consiliul de administraţie va da undă verde, TSMC, care intenţionează să folosească fabrica din Dresda în principal pentru a produce cipuri pentru industria auto, ar putea semna o scrisoare de intenţie cu Berlinul privind finanţarea, urmând ca decizia finală să fie luată de Comisia Europeană, potrivit raportului.

TSMC este unul dintre producătorii de cipuri, inclusiv Intel şi Wolfspeed, care încearcă să apeleze la finanţare guvernamentală pentru a construi fabrici în Europa, potrivit Reuters .

Bruxelles-ul şi statele membre ale UE încearcă să crească producţia internă, oferind subvenţii de miliarde de euro pentru a reduce dependenţa faţă de furnizorii asiatici şi pentru a atenua lipsa cipurilor la nivel mondial, care a creat haos pentru producătorii de automobile în timpul pandemiei de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici