Cele două foi A4 care au dus la scăderea cursului leu-euro

Includerea titlurilor de stat în lei într-un indice global a dus la scăderea cursului spre 4,33 lei/€ România se poate împrumuta mai rapid şi mai ieftin Şeful Trezoreriei spune că această mişcare va permite Finanţelor să stabilizeze baza de investitori şi să evite speculatorii Investitorii trebuie să cumpere titluri de stat în lei de câteva miliarde de euro.

1447 afișări
Imaginea articolului Cele două foi A4 care au dus la scăderea cursului leu-euro

Cele două foi A4 care au dus la scăderea cursului leu-euro (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Anunţul-surprinză al gigantului financiar american JP Morgan de a include titlurile în lei emise de statul român într-un indice al pieţelor emergente, după o decizie similară de la sfârşitul anului trecut a britanicilor de la Barclays, va creşte vizibilitatea României pe pieţele externe şi interesul investitorilor, dar creează şi anumite vulnerabilităţi.

Primul efect al acestei decizii a fost aprecierea leului la Bucureşti cu 1,2% într-o singură zi, cursul coborând pe palierul de 4,33 lei/euro de la 4,38 lei, ajungând la minimul ultimului an. Leul a câştigat peste patru procente în faţa euro în ultima lună şi jumătate pe fondul sentimentului pozitiv al străinilor, care au cumpărat un volum important de titluri de stat la licitaţiile din decembrie şi ianuarie.

Citeşte articolul integral despre factorii care au dus la scăderea cursului leu-euro pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici