Cele mai dure concedieri la Nokia din ultimii 20 de ani: Până la 6.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate

Angajaţii grupului Nokia se pregătesc pentru cel mai amplu program de concedieri din ultimii 20 de ani, producătorul finlandez de telefoane mobile, cel mai mare din lume, urmând să anunţe desfiinţarea a până la 6.000 de locuri de muncă, din totalul de 130.000 la nivel global.

92 afișări
Imaginea articolului Cele mai dure concedieri la Nokia din ultimii 20 de ani: Până la 6.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate

Cele mai dure concedieri la Nokia din ultimii 20 de ani: Până la 6.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Bloomberg, slujbele luate în calcul pentru desfiinţare sunt în domeniul cercetare şi dezvoltare, iar măsura vine în contextul lansării unui parteneriat cu grupul american Microsoft.

Reducerile la departamentul de cercetare şi dezvoltare ar urma să fie anunţate spre sfârşitul lunii aprilie, până la 6.000 de posturi fiind ameninţate, a afirmat un reprezentant al sindicatului Pro, cea mai mare organizaţie a angajaţilor din sectorul privat din Finlanda. Numărul de posturi reprezintă aproape 40% din personalul din cercetare şi dezvoltare al Nokia.

Reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze cifrele.

Nokia a prezentat, marţi, două noi modele de smartphone şi o versiune îmbunătăţită a programului de operare Symbian.

Grupul este prezent şi în România, cu o fabrică de telefoane mobile la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici