CFR Călători vrea să cumpere 2.000 tone de motorină, pentru restituirea împrumutului acordat de stat

CFR Călători vrea să cumpere 2.000 tone motorină, printr-o procedură de negociere programată la 7 februarie la Bursa Română de Mărfuri (BRM), pentru restituirea împrumutului de combustibili furnizat de către Autoritatea Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

129 afișări
Imaginea articolului CFR Călători vrea să cumpere 2.000 tone de motorină, pentru restituirea împrumutului acordat de stat

CFR Călători vrea să cumpere 2.000 tone de motorină, pentru restituirea împrumutului acordat de stat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Compania a programat în aceeaşi zi şi o procedură similară pentru cumpărarea unei cantităţi de 4.000 tone motorină necesară pentru desfăşurarea activităţii de transport feroviar în luna februarie.

CFR Călători precizează, într-un comunicat, că procedura de achiziţie a unei cantităţi de 20.000 tone de motorină organizată la finele lunii ianuarie a fost anulată deoarece nu a fost depusă nicio ofertă.

Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

CFR Călători este unul dintre marii utilizatori de produse petroliere, cu un consum anual estimat de aproximativ 53.000 tone, şi a programat la BRM, în ultimele luni ale anului trecut şi în prima parte a lunii în curs mai multe proceduri de achiziţie de motorină, majoritatea nefinalizate însă cu încheiarea contractelor de achiziţie.

Guvernul a aprobat la finele lunii noiembrie scoaterea din rezervă a doar 2.000 tone motorină pentru CFR Călători, pentru funcţionarea transportului feroviar de călători pe timp de iarnă, deşi Ministerul Transporturilor a prezentat public o cerere pentru o cantitate de zece ori mai mare, arătând că altfel asigurarea acestui serviciu este în pericol, întrucât la licitaţiile de la BRM nu se prezintă ofertanţi, iar asigurarea transportului feroviar de călători pe timp de iarnă determină creşterea consumurilor de combustibili, cu influenţe negative asupra costurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici