CFR Marfă a depus o ofertă neangajantă pentru preluarea firmei ungare MAV Cargo

CFR Marfă a depus, luni, o ofertă neangajantă pentru preluarea integrală a operatorului feroviar de marfă MAV Cargo din Ungaria, eventuala achiziţie a urmând să conducă la dezvoltarea semnificativă a companiei româneşti şi la întărirea poziţiei pe piaţa internă, potrivit reprezentanţilor CFR.

1 afișare
Imaginea articolului CFR Marfă a depus o ofertă neangajantă pentru preluarea firmei ungare MAV Cargo

CFR Marfă a depus o ofertă neangajantă pentru preluarea firmei ungare MAV Cargo

"Am depus astăzi oferta care are trei componente - financiară, tehnică şi socială. Partea ungară nu a impus bareme foarte stricte, ci un cadru general de derulare a ofertelor. Preluarea companiei ungare ar conduce la dezvoltarea frumoasă a CFR Marfă, la consolidarea relaţiilor cu pieţele europene şi la întărirea poziţiei la intern, urmând să conducă, de asemenea, la îmbunătăţirea serviciilor pentru portofoliul nostru de clienţi", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general al CFR Marfă, Liviu Bobar.

El nu a precizat valoarea ofertei financiare şi nici elementele sociale şi tehnice.

Fondurile necesare pentru tranzacţie nu vor fi asigurate de la bugeturi de stat, ci din alte surse, posibil prin asocierea cu un consorţiu bancar sau fonduri de investiţii, a declarat, în urmă cu zece zile, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Ofertele vor fi deschise pe 12 august, dată la care vor fi selectate 5 oferte, companiile calificate urmând să participe la o nouă licitaţie şi la negocieri care vor fi definitivate în acestă toamnă. Termenul pentru înaintarea ofertelor angajante este 19 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici