CFR va închide 20% din reţeua feroviară dacă nu găseşte un investitor pentru întreţinerea liniilor

CFR SA va închide 20% din liniile de cale ferată, reprezentând aproximativ 4.000 de kilometri, dacă nu găseşte un investitor care să realizeze întreţinerea acestora şi care va fi selecţionat în urma unor licitaţii, potrivit scrisorii de intenţie convenită de Guvern cu FMI.

116 afișări
Imaginea articolului CFR va închide 20% din reţeua feroviară dacă nu găseşte un investitor pentru întreţinerea liniilor

CFR va închide 20% din reţeua feroviară dacă nu găseşte un investitor pentru întreţinerea liniilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În forma iniţială a documentului, CFR SA se angaja să închidă 6.000 de kilometri de cale ferată, reprezentând 30% din lungimea totală a reţelei, dacă nu reuşeşte să externalizeze serviciile de întreţinere a infrastructurii feroviare.

Ultima formă a scrisorii menţine planul prin care CFR SA va închide până la finele lunii august alţii 1.000 de kilometri de cale ferată pentru a îmbunătăţi performaneţele financiare ale companiei.

Totodată, compania vizează reducerea pierderilor cu 25% şi neacumularea de arierate noi în acest an.

Potrivit celor mai recente date, lungimea totală a liniilor de cale ferată din România era de 20.210 kilometri, din care 17.691 kilometri infrastructură feroviară publică administrată de CFR SA şi 2.519 kilometri în administrare privată.

Degradarea stării tehnice a infrastructurii feroviare a impus în ultimii ani reducerea vitezelor maxime de circulaţie a trenurilor. Aproape 40% din reţeaua de cale ferată şi peste 60% din numărul total de poduri şi podeţe au depăşit termenul limită la care ar fi trebuit reparate, situaţie care sporeşte riscul producerii de accidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici