Cheltuielile miliardarilor: ce cumpără şi cum plătesc

Warren Buffett, americanul a cărui avere este estimată la 50 de miliarde de dolari, a devenit un simbol a zgârceniei. Trăieşte şi acum în casa pe care a cumpărat-o în 1958 cu 31.000 de dolari (estimată la 700.000 de dolari în prezent), iar salariul de bază pe care şi l-a fixat în calitate de director executiv al companiilor sale este de 100.000 de dolari anual (minuscul faţă de alte salarii pentru funcţii similare).

57 afișări
Imaginea articolului Cheltuielile miliardarilor: ce cumpără şi cum plătesc

Cheltuielile miliardarilor: ce cumpără şi cum plătesc (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Analiştii spun, însă, că Buffett nu este excepţia, ci regula, atunci când vine vorba de stilul de viaţă al unui milionar. A trăi sub posibilităţile pe care le ai, a investi, mai degrabă decât a cumpăra, şi a-ţi face planuri pe termen lung sunt câteva dintre sfaturile pe care experţii în gestionarea averilor le dau celor care vor să acumuleze sau să-şi păstreze averile.

"Averea este ceea ce acumulezi, nu ceea ce cheltuieşti", spun Thomas Stanley şi William Danko, autorii cărţii "Milionarul de peste drum".

"Rareori norocul, moştenirea sau chiar inteligenţa sunt sursele averii unui individ. Averea este, mai degrabă, rezultatul unui stil de viaţă care presupune multă muncă, perseverenţă, planuri pe termen lung şi disciplină", spun aceştia.

Citeşte mai multe despre cum cheltuiesc miliardarii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici