Chrysler îşi poate vinde activele

Justiţia americană a aprobat procedurile de licitaţie pentru vânzarea rapidă a activelor Chrysler, necesară parteneriatului cu producătorul auto italian Fiat, în pofida opoziţiei unui grup de creditori faţă de procesul accelerat de restructurare.

15 afișări
Imaginea articolului Chrysler îşi poate vinde activele

Chrysler îşi poate vinde activele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chrysler a cerut justiţiei americane permisunea de a vinde majoritatea activelor către o nouă companie controlată de Fiat, sindicatul muncitorilor din industria auto şi guvernele Canadei, respectiv Statelor Unite.

Creditorii companiei au cerut blocarea vânzării Crysler sau modificarea acesteia pentru a atrage mai mulţi investitori.

Procesul de preluare de către Fiat prevede ca producătorul auto american să plătească o despăgubire de 35 de milioane de dolari în cazul în care apare o ofertă mai bună decât a grupului italian.

Totodată, cinci fabrici ale Chrysler din SUA care nu sunt incluse în parteneriatul cu Fiat vor fi închise până în decembrie 2010.

Chrysler a cerut, săptămâna trecută, intrarea în faliment şi a anunţat încheierea unui parteneriat cu Fiat, în urma căruia grupul italian va prelua o participaţie de 20% la constructorul auto american, aceasta putând ajunge până la 35% prin investiţii. Ulterior, Fiat poate ajunge ajunge la un pachet majoritar de 51% la Chrysler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici