Chrysler şi Nissan au abandonat un proiect de colaborare anunţat în 2008

Constructorii de automobile Chrysler, din SUA, şi Nissan, din Japonia, au renunţat din cauza turbulenţelor din industria auto la un proiect elaborat anul trecut prin care şi-ar fi livrat reciproc automobile, potrivit BBC.

29 afișări
Imaginea articolului Chrysler şi Nissan au abandonat un proiect de colaborare anunţat în 2008

Chrysler şi Nissan au abandonat un proiect de colaborare anunţat în 2008

Planul a fost abandonat din cauza modificărilor semnificative ale condiţiilor de afaceri după data la care proiectele au fost anunţate, se arată într-un comunicat al celor două companii.

Acordul prevedea ca Nissan să furnizeze pentru Chrysler, din 2010, maşini compacte în schimbul unor camionete produse de grupul american, care ar fi urmat să fie livrate începând cu 2011.

În aprilie 2009, însă, constructorul auto american a intrat în faliment din cauza scăderii dramatice a cererii. Chrysler a fost salvat de grupul industrial italian Fiat, după ce a intrat în parteneriat cu acesta. Astfel, în iunie, cele două companii au semnat un acord prin care Fiat a preluat 20% din acţiunile Chrysler. În schimb, grupul italian s-a angajat să furnizeze partenerului tehnologia necesară construirii de maşini mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici