Cîţu: Nu simţim presiune din partea PSD pentru remanierea lui Virgil Popescu

  • Liderul PNL, Florin Cîţu, spune că nu simte presiune din partea PSD pentru remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu.
  • El spune că nici liberalii nu pun presiune pentru schimbarea din funcţie a miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor, Alexandru Rafila şi Adrian Câciu.
193 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Nu simţim presiune din partea PSD pentru remanierea lui Virgil Popescu

„Nu simţim (presiune din partea PSD pentru remanierea lui Virgil Popescu - n.r.). Nici noi nu punem presiune pe cei care sunt responsabili cu peste 100 de decese pe zi sau cu inflaţie de peste 10 % şi dobânzi mari şi aşa departe”, spune Florin Cîţu.

Preşedintele PNL militează şi pentru majorarea salariilor angajaţilor din privat, nu numai salariilor bugetarilor.

„În coaliţie vom vedea ce discutăm. V-am dat soluţii, acolo, ca economist. Cine ignoră lecţiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră, în perioada următoare. (...) Lecţiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la o revenire a economiei, cea mai rapidă, aşa popun şi acum, măsuri prin care creştem veniturile tuturor românilor. Vă spun că va fi complicat, eu am văzut tot felul de discuţii în spaţiul public, dar va fi complicat pentru PNL să susţină o măsură prin care vor creşte veniturile doar în sistemul bugetar. (...) Ideea este să ne gândim la o soluţie pentru a creşte veniturile tuturor românilor, şi a celor care au lucrat la casierie în supermarket, şi care au lucrat în toată această perioadă de pandemie, şi celor care lucrează pe şantier, în companii unde se fac componente pentru export. Tuturor angajaţilor din România, dacă vrem să îi ajutăm, aceasta este soluţia, să reducem contribuţiile”, a adăugat Florin Cîţu.

De asemenea, pentru scăderea inflaţiei, Cîţu propune micşorarea cotei TVA.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, are multe explicaţii de dat în ceea ce priveşte criza din energie.

Întrebat dacă i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, Marcel Ciolacu a spus că „de dragul unei normalităţi funcţionale”, cel care face prima evaluare a miniştrilor este prim-ministrul.

„Nu poţi să-i ceri evidenţe domnului prim ministru Nicolae Ciucă”, a răspuns Ciolacu, întrebat dacă va cere demiterea lui Popescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
popescu,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici