Ciucă, după anunţul Moody’s: Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă

Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă, care a făcut faţă provocărilor din ultimul an şi are capacitatea de creştere sustenabilă în anii următori, susţine Nicolae Ciucă, după de agenţia Moody’s a reconfirmat ratingul de ţară Baa3 pentru datoria pe termen lung.

231 afișări
Imaginea articolului Ciucă, după anunţul Moody’s: Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă

Nicolae Ciucă susţine că Moody’s este a treia mare instituţie financiară internaţională care notează performanţele economiei româneşti.

„Agenţia Moody’s a reconfirmat ratingul de ţară Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt. Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă, care a făcut faţă provocărilor din ultimul an şi are capacitatea de creştere sustenabilă în anii următori”, a scris pe Facebook fostul premier.

Ciucă spune că această situaţie economică este rezultatul măsurilor luate în timpul guvernării liberale.

„Anul trecut, România a marcat recorduri istorice în materie de investiţii străine directe, de absorbţie a fondurilor europene, iar valoarea în bani a creşterii economice din anul anterior a fost cât întreg PIB-ul României din 2004. Raportul Moody’s confirmă că acestea sunt fundamente ferme pentru continuarea sporirii productivităţii muncii şi a creşterii economice robuste din anii următori, precum şi pentru reducerea şi mai mult a diferenţei dintre nivelul de trai al românilor şi media europeană”, susţine Nicolae Ciucă.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt, precum şi perspectiva stabilã, a anunţat sâmbătă Ministerul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici