Cluj: Un hotel de 5 stele, primul din România cu centrală de cogenerare, după o investiţie de 200.000 euro

Un hotel de cinci stele din Cluj-Napoca a inaugurat, miercuri, prima centrală de cogenerare, care produce simultan energie electrică şi termică, din industria hotelieră din România, în urma unei investiţii de 200.000 de euro.

649 afișări
Imaginea articolului Cluj: Un hotel de 5 stele, primul din România cu centrală de cogenerare, după o investiţie de 200.000 euro

Cluj: Un hotel de 5 stele, primul din România cu centrală de cogenerare, după o investiţie de 200.000 euro (Imagine: www.cityhotels.ro)

Managerul hotelului, Cosmin Sîndean, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că noua investiţie duce la îmbunătăţirea performanţei energetice.

"Am inaugurat, miercuri, în premieră naţională, centrala de cogenerare în sistem Esco pe gaz natural a Hotelului City Plaza, care produce simultan energie termică şi electrică, fiind prima de acest fel din industria hotelieră din România. Investiţia în noua centrală a fost de 200.000 de euro şi duce la îmbunătăţirea performanţei energetice şi la diminuarea consumului de energie electrică şi gaz metan. Centrala permite realizarea unor economii de energie termică şi electrică de circa 20 la sută. Electricitatea produsă cu ajutorul acestei centrale este suficientă pentru a ilumina 900 de corpuri de iluminat de pe străzile unui municipiu precum Gherla, iar agentul termic poate încălzi apa unui bazin semi-olimpic", a spus Sîndean.

Potrivit acestuia, investiţia în noua centrală se va amortiza într-o perioadă de opt - nouă ani.

"Această nouă centrală de cogenerare, realizată în parteneriat cu compania EnergoBit Esco asigură 65 la sută din necesarul de energie termică anuală producerii apei calde tehnologice şi 53 la sută din necesarul de energie electrică anuală. De asemenea, duce şi la reducerea cu 50 la sută a emisiilor de gaze care produc efectul de seră", a mai spus managerul hotelului.

Hotelul City Plaza din Cluj-Napoca este cotat la cinci stele, funcţionează din anul 2005 şi are 85 de camere. În 2013, hotelul a obţinut certificarea de "clădire verde".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici