Combinatul siderurgic din Galaţi are un nou proprietar

Cea mai mare unitate siderurgică din ţară a fost cumpărată de la compania ArcelorMittal la capătul unui proces îndelungat care a presupus, printre altele, aprobarea Comisiei Europene.

1803 afișări
Imaginea articolului Combinatul siderurgic din Galaţi are un nou proprietar

Combinatul siderurgic din Galaţi a anunţat, luni, că şi-a schimbat proprietarul, după ce Grupul Britanic Liberty a finalizat achiziţia colosului industrial deţinut de ArcelorMittal.

Cele două companii s-au înţeles încă anul trecut, dar schimbarea de proprietar a avut nevoie de numeroase aprobări, inclusiv cea a Comisiei Europene.

Noii proprietari ai combinatului au anunţat că urmează o perioadă de trei luni în care se va face o analiză a combinatului siderurgic gălăţean, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienţii şi furnizorii.

„După anunţul făcut astăzi (luni – n.r.), urmează o evaluare 100 de zile, timp în care Liberty Steel, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienţii şi furnizorii, va finaliza o analiză cuprinzătoare a fabricilor, pentru a explora oportunităţile de investiţii şi a dezvolta planuri detaliate ca să stimuleze competitivitatea, să extindă gama de produse şi să susţină creşterea vânzărilor. Pe termen mediu, Liberty va lua în calcul oportunitatea de a produce oţeluri de o calitate superioară cu un profil de producţie mai flexibil”, au anunţat reprezentanţii Liberty Steel, prin intermediul unui comunicat de presă.

Combinatul gălăţean a fost vândut grupului Liberty la pachet cu alte unităţi care includ cea mai importantă fabrică de oţel din Ostrava, în Republica Cehă, laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) şi două fabrici în apropiere de Liège în Belgia. Centrele de servicii se află în Franţa şi Italia, iar noile unităţi Liberty au peste 14.000 de angajaţi..

Tranzacţia majorează capacitatea de laminare totală a Grupului Liberty la peste 18 milioane de tone pe an. Potrivit reprezentanţilor Liberty Steel, aceste unităţi, cu o capacitate totală de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizează oţel pentru mai multe industrii cheie din Europa, printre care: sectorul de construcţii şi al produselor de infrastructură, industria automobilelor, industria aerospaţială, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum şi de materiale de construcţii. Liberty Steel îşi propune ca în următorii trei ani să crească cu aproximativ 50% vânzările cu ajutorul acestor unităţi de producţie.

Noul proprietar al combinatului este omul de afaceri Sanjeev Gupta, un britanic cu origini indiene, fondatorul şi preşedintele executiv al companiei Liberty House. Acesta mai conduce Gupta Family Group care are peste 14.000 de angajaţi în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici