Comisia Europeană a aprobat preluarea Chrysler de către Fiat

Comisia Europeană (CE) a aprobat, vineri, preluarea grupului american Chrysler de către producătorul auto italian Fiat, considerând că tranzacţia nu are un impact negativ asupra concurenţei.

12 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a aprobat preluarea Chrysler de către Fiat

Comisia Europeană a aprobat preluarea Chrysler de către Fiat

Potrivit CE, vânzarea nu va modifica structura concurenţială în sectorul producătorilor de automobile şi componente ale acestora.

"Analiza tranzacţiei a arătat că suprapunerile activităţilor Chrysler şi Fiat sunt limitate", se arată într-un comunicat al Executivului Uniunii Europene.

Grupul italian a achiziţional o participaţie iniţială de 20% la Chrysler şi a încheiat o serie de acorduri prin care compania americană va avea acces la tehnologia Fiat.

Producătorul italian ar putea să îşi majoreze în viitor cota la Chrysler şi deţine dreptul de a participa la procesul decizional din compania americană.

În timp, Fiat şi-ar putea majora participaţia la Chrysler la peste 50%, după ce compania americană va returna împrumuturile primite de la Trezoreria SUA.

Chrysler produce maşini şi vehicule comerciale sub branduri Chrysler, Jeep şi Dodge şi a intrat în faliment în luna aprilie.

Compania obţine peste 90% din venituri în America de Nord şi nu deţine unităţi de producţie în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici