Comisia Europeană dezminte pregătirea unui "plan Marshall" de 200 miliarde euro pentru UE

Comisia Europeană (CE) a dezminţit, luni, că ar pregăti un fel de "plan Marshall" în valoare de 200 de miliarde de euro pentru susţinerea creşterii economice în UE, precizând că suma vehiculată de publicaţia El Pais nu are niciun fundament.

111 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană dezminte pregătirea unui "plan Marshall" de 200 miliarde euro pentru UE

Comisia Europeană dezminte pregătirea unui "plan Marshall" de 200 miliarde euro pentru UE (Imagine: Shutterstock)

"Cifrele avansate nu au nicio legătură cu realitatea", a declarat Pia Ahrenkilde, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

El Pais a relatat duminică, citând surse europene, că oficialii de la Bruxelles pregătesc un plan de investiţii de până la 200 miliarde de euro euro, finanţat din surse publice şi private, pentru a revigora creşterea economică în Europa prin investiţii în infrastructură, energie din surse regenerabile şi tehnologii avansate.

Pentru finanţarea proiectului, CE ar lua în calcul două variante, prima, cu cele mai mari şanse de reuşită, bazată pe Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Fondul European de Stabilitate Financiară. A doua variantă ar presupune contribuţii de capital la BEI din partea statelor UE, în valoare totală de 10 miliarde de euro.

El Pais a scris că propunerea ar putea fi discutată la summit-ul UE din iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici