Comisioanele de analiză fixe aduc economii la creditele mari

Bancherii au compensat parţial reducerea comisioanelor prin creşterea dobânzilor, dar chiar şi aşa costul total al unui credit imobiliar poate să scadă cu 2-3 puncte procentuale. Bancherii au coborât nivelul comisioanelor de analiză a dosarelor de credit pentru clienţii individuali la mai puţin de 400 de euro odată cu aplicarea noilor prevederi care le cer să perceapă o taxă fixă şi nu calculată ca procent din suma împrumutată, cum făceau în trecut, potrivit Ziarului Financiar.

15 afișări
Imaginea articolului Comisioanele de analiză fixe aduc economii la creditele mari

Comisioanele de analiză fixe aduc economii la creditele mari (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În aceste aceste condiţii, valoarea comisioanelor suportate de clienţi poate să scadă şi la jumătate.

Dacă luăm în calcul comisioanele vechi - de 2-3% din suma împrumutată - reiese că la un credit imobiliar de 40.000 de euro clientul plătea între 800 şi 1.200 de euro. Cei mai avantajaţi sunt acum clienţii care împrumută sume mai mari.

Află mai multe despre comisioanele de analiză la credite pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici