Compania aeriană slovenă Adria Airways intră în faliment

Compania aeriană slovenă Adria Airways a anunţat că intră în faliment, afectată de probleme financiare dar şi de lipsa de disponibilitate a guvernului de a colabora, dar şi de lipsa unui investitor, anunţă Aerotime.aero.

192 afișări
Imaginea articolului Compania aeriană slovenă Adria Airways intră în faliment

Compania aeriană slovenă Adria Airways intră în faliment

Zdravko Počivalšek, ministrul sloven al Dezvoltării Economice, a spus că singurul „scenariu posibil” pentru depăşirea situaţiei este falimentul companiei aeriene, iar înfiinţarea unui nou transportator aerian este o opţiune, în caz de faliment.

Potrivit 24ur, Adria Airways datorează cel puţin 98 de milioane de dolari (90 de milioane de euro) inclusiv companiilor care închiriază aeronave, care au început deja să retragă aparatele de zbor din flota companiei aeriene. Ultimele rapoarte au indicat că din 18 aeronave, compania aeriană mai are acces la zece.

30 de milioane de dolari (28 de milioane de euro) ar permite companiei aeriene să continue să funcţioneze normal, deoarece procesul de restructurare ar fi finalizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici