Compania sârbă NIS, controlată de Gazprom, a făcut o ofertă pentru benzinăriile Rompetrol din România

Compania petrolieră sârbă NIS, controlată de grupul rus Gazprom, a transmis în urmă cu două luni o scrisoare de intenţie pentru preluarea reţelei de benzinării din România a grupului Rompetrol, care a declinat oferta.

409 afișări
Imaginea articolului Compania sârbă NIS, controlată de Gazprom, a făcut o ofertă pentru benzinăriile Rompetrol din România

Compania sârbă NIS, controlată de Gazprom, a făcut o ofertă pentru benzinăriile Rompetrol din România (Imagine: Mediafax Foto)

"Grupul NIS ne-a făcut o ofertă pentru preluarea reţelei de benzinării din România", a declarat preşedintele grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, adăugând că grupul a declinat oferta NIS.

El nu a precizat valoarea ofertei.

La rândul său, vicepreşedintele activităţii de distribuţie a carburanţilor din grupul Rompetrol, Titov Buzescu, a arătat că grupul Rompetrol îşi evaluează reţeaua de benzinării din România la 500-600 milioane euro.

Potrivit lui Buzescu, grupul Gazprom este deja prezent pe piaţa de distribuţie a carburanţilor din România prin unităţile Sun Petrol.

În opinia reprezentanţilor Rompetrol, oferta primită de la NIS este un indiciu al intenţiei Gazprom de a se extinde pe piaţa de profil din regiune.

Grupul Rompetrol, deţinut de compania KazMunaiGaz din Kazahstan, este al doilea jucător ca mărime pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România, cu o reţea de 800 de puncte de alimentare cu carburanţi, dintre care 450 sunt benzinării, după Petrom.

Rompetrol intenţionează să deschidă în termen de două luni o reprezentanţă în Istanbul şi să-şi extindă activitatea de distribuţie a carburanţilor în Turcia şi în Ucraina. Grupul mai deţine benzinării în Franţa, Bulgaria, Moldova şi Georgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici