Concurenţa investighează o posibilă încălcare a legii de către Antibiotice şi distribuitorii săi

Consiliul Concurenţei a declanşat, în urma unei plângeri, o investigaţie pe piaţa medicamentelor antibacteriene pentru uz sistemic, care urmăreşte o posibilă încălcare a legii concurenţei de către producătorul Antibiotice Iaşi şi distribuitorii acestuia.

82 afișări
Imaginea articolului Concurenţa investighează o posibilă încălcare a legii de către Antibiotice şi distribuitorii săi

Concurenţa investighează o posibilă încălcare a legii de către Antibiotice şi distribuitorii săi (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectorii Autorităţii au efectuat inspecţii inopinate la o serie de societăţi active pe această piaţă, documentele ridicate aflându-se în curs de analizare.

"Nu putem să facem public numele celui care a depus plângerea. Acesta ne-a solicitat sa nu îi publicăm numele şi avem această obligaţie. Dezvăluirea numelui poate fi făcută doar în urma unei decizii în instanţă", a declarat agenţiei MEDIAFAX vicepreşedintele Consiliului Concurenţei, Alexe Gavrilă.

Consiliul Concurenţei a mai efectuat investigaţii pe piaţa insulinei şi pe cea a produselor pentru dializă, în urma cărora a sancţionat mai multe companii farmaceutice.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între agenţii economici ori asociaţiile de agenţi economici, orice decizii luate de aceştia şi orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrângerea, impiedicarea ori denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici