Conectarea gospodăriilor la gaze se califică la introducerea în Planul Naţional de Rezilienţă. 73 de oraşe din ţară nu dispun de alimentare cu gaze

Planurile de conectare a gospodăriilor la reţeaua de gaze naturale se califică la introducerea în Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, în condiţiile în care este un proces de tranziţie către o abordare mai verde, a anunţat sâmbătă premierul Florin Cîţu la întoarcerea de la Bruxelles.

3497 afișări
Imaginea articolului Conectarea gospodăriilor la gaze se califică la introducerea în Planul Naţional de Rezilienţă. 73 de oraşe din ţară nu dispun de alimentare cu gaze

Conectarea gospodăriilor la gaze se califică la introducerea în Planul Naţional de Rezilienţă. Anunţul lui Cîţu

„Am mai vorbit despre tranzitia pentru gaze. Am subliniat faptul ca Romania susţine obiectivele de climă ale Uniunii dar am spus că aceste eforturi în Romania trebuie să fie analizate în contextul actual. Avem nevoie de o perioada de tranzţie, în special în ceea ce priveşte conectarea la gaz a gospodariilor...Am primit răspuns că se califica, dacă reprezintă o perioada de tranzitie către o economie verde şi trebuie sa fim foarte atenti cum facem acest proiecte”, a spus Cîţu.

Premierul a mai anunţat şi înfiinţarea, de către comisarul pentru Transporturi Adina Vălean a unui grup de lucru pe domeniu care să ajute la pregătirea proiectelor, care să verifice dacă acestea corespund criteriilor, pentru creşterea gradului de absorbţie.

Cîţu a făcut un apel către preşedinţii celor două Camere de a urgenta procesul de ratificare a planului Planului Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă.

Florin Cîţu a efectuat o vizită la Bruxelels, ocazie cu care s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precum şi cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene pentru o economie în serviciul cetăţenilor.

Racordarea la gaze a gospodăriilor din România este o problemă, pentru că din peste 2.800 de comune, doar circa 700 sunt racordate la reţeaua de gaze, iar 73 de oraşe din ţară nu dispun de alimentare cu gaze. În următorii 7 ani, autorităţile vor să ducă procentul de acoperire a localităţilor cu gaze de la 30% la 80%

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici