CONFERINŢA MEDIAFAX - Ford estimează că va vinde în acest an 6.000 de autovehicule în România, mai puţine faţă de 2012

Constructorul auto american Ford estimează că va vinde în acest an 6.000 de autovehicule în România, inclusiv comerciale, în scădere faţă de 2012, când livrările s-au ridicat la 6.800 de unităţi.

97 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Ford estimează că va vinde în acest an 6.000 de autovehicule în România, mai puţine faţă de 2012

Zoltan Brassai, directorul general Ford România (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Anul trecut am avut nişte flote foarte mari, dar şi piaţa a avut un nivel mai ridicat. Cred că industria va scădea puţin anul viitor", a declarat directorul general al Ford România, Zoltan Brassai, la conferinţa "Mediafax Talks about Auto Industry 2013".

El a arătat că din cele 6.000 de maşini noi Ford comercializate în acest an circa 500 vor fi modelul B-Max, produs la Craiova. Cea mai mare flotă de B-Max livrată până în prezent pe plan local a totalizat 15 unităţi.

"Eu cred că programul Rabla în general nu mai funcţionează şi nu mai dă roadele de acum 5-6 ani. Ideea programului s-a epuizat. Dacă vrem maşini curtae şi sigure trebuie să regândim şi ar trebui să le sprijinim mai mult", a spus Brassai.

În opinia sa, în completarea timbrului de mediu ar trebui găsită o formulă prin care să se impoziteze maşinile în funcţie de vârstă şi durata de poluare, încurajându-se astfel achiziţia de autoturisme cât mai prietenoase cu mediul.

În primele zece luni au fost vândute pe plan local 4.074 de autovehicule Ford, dintre care 2.951 de autoturisme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici