CONFERINŢA MEDIAFAX: Viitoarele reglementări pentru tutun ţin de sănătatea populaţiei şi nu afectează producătorii

Viitoarele restricţii impuse de Comisia Europeană producătorilor de ţigarete ţin de sănătatea şi protecţia consumatorilor şi nu de producătorii de tutun, a declarat joi comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, la conferinţal Mediafax Talks about Agriculture.

188 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Viitoarele reglementări pentru tutun ţin de sănătatea populaţiei şi nu afectează producătorii

CONFERINŢA MEDIAFAX: Viitoarele reglementări pentru tutun ţin de sănătatea populaţiei şi nu afectează producătorii

"Nu este vorba de tutun, este vorba de aditivi. În primul rând, nu este legat de agricultură, nu e o măsură care este legată de comisarul pentru Agricultură şi de producţia de tutun ca atare", a spus Cioloş.

El a adăugat că este vorba de o reglementare care va fi propusă probabil de comisarul pentru sănătate şi protecţia consumatorului, reglementare care se referă la unele restricţii privind aditivii care se adaugă în tutun pentru a stimula fumatul.

"Deci, dacă faptul că vin nişte reglementări mult mai stricte privind aditivii ăştia dumneavoastră consideraţi că asta afectează producătorii de tutun care-şi fac treaba cinstit, o judecaţi dumneavoastră. Din punctul meu de vedere sunt nişte lucruri care ţin de sănătatea şi de protecţia consumatorilor, şi nu de producătorii de tutun", a adăugat comisarul european.

În mai puţin de trei luni, Comisia Europeană va finaliza un proiect de modificare a directivei privind reglementarea produselor de tutun, care se referă la fabricarea, prezentarea şi comercializarea produselor de tutun în statele membre.

Directiva vizează alinierea legislaţiei din statele membre cu privire la nivelul de gudron, nicotină şi monoxid de carbon al ţigaretelor, folosirea avertismentelor de sănătate şi a altor informaţii pe ambalajele produselor de tutun, interzicerea termenilor descriptori precum mild sau light, anumite măsuri cu privire la ingredientele folosite în produsele de tutun, precum şi cu privire la interzicerea tutunului pentru uz oral.

Alte propuneri ale CE vizează interzicerea afişării produselor la punctele de vânzare, mărirea pictogramelor şi stabilirea unei liste comune de ingrediente permise sau interzise pentru utilizarea în produsele de tutun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici