Confort termic made in Ro: La 10 ani de Uniune Europeană, jumătate din România se încălzeşte la soba cu lemne

Soba cu lemne încă reprezintă cea mai răspândită modalitate de încălzire a locuinţelor din România, stat care de zece ani de zile face parte din Uniunea Europeană şi care la nivelul anului 2020 ar putea deveni un generator de stabilitate regională în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze datorită descoperirilor din Marea Neagră, scrie Ziarul Financiar.

1643 afișări
Imaginea articolului Confort termic made in Ro: La 10 ani de Uniune Europeană, jumătate din România se încălzeşte la soba cu lemne

Confort termic made in Ro: La 10 ani de Uniune Europeană, jumătate din România se încălzeşte la soba cu lemne

Pentru a se lega la conductele de gaze, un consumator român are însă de aşteptat şi opt luni de zile. Proiectele pentru exportul gazelor din Marea Neagră se derulează totuşi rapid, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit celor mai recente statistici disponibile, la nivel ţării numai 45,71% din locuinţe sunt încălzite printr-un sistem central, noţiune care cuprinde atât sistemul centralizat de încălzire, cât şi centrala termică proprie, cel mai adesea alimentată cu gaze naturale.

În rest, jumătate din România se încălzeşte cu soba cu lemne, 46,29% dintre locuinţe apelând la această modalitate. Situaţia este paradoxală în contextul în care România aproape nu mai are nevoie de importuri de gaze naturale şi se pregăteşte să devină un factor de stabilitate în regiune pe fondul descoperirilor din Marea Neagră.

Potrivit datelor din recensământul populaţiei din 2011, în România sunt circa 8,5 milioane de locuinţe, din care 4,6 milioane sunt în mediul urban.

Citeşte continuarea pe ZF Corporate

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici