Consiliul Concurenţei analizează preluarea Curiero de către RTC Holding

Consiliul Concurenţei analizează preluarea companiei de curierat Curiero de către grupul RTC Holding, care deţine o firmă în domeniu, TCE Logistică, existând suspiciuni că operaţiunea de concentrare economică a celor doi jucători ar avea efecte anticoncurenţiale.

39 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei analizează preluarea Curiero de către RTC Holding

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Curiero de către RTC Holding

"Autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. O decizie cu privire la aceastǎ operaţiune urmeazǎ a fi luatǎ, conform prevederilor legale, în termen de 30 de zile de la data la care notificarea este consideratǎ efectivǎ", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Conform dispoziţiilor Legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică care depăşesc pragurile valorice prevăzute de lege, adică în condiţiile în care cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane de euro şi există cel puţin doi agenţi economici implicaţi în operaţiune care să realizeze, pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane de euro, se arată în comunicat.

Ambele firme, Curiero şi TCE Logistică, activează pe piaţa serviciilor poştale şi de transport marfă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici