Consiliul Concurenţei analizează preluarea magazinelor Cora de către Carrefour

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că analizează tranzacţia prin care grupul Carrefour intenţionează să preia Romania Hypermarche, companie ce operează în România lanţul de hypermarketuri „Cora” şi magazinele de proximitate „Cora Urban”.

419 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei analizează preluarea magazinelor Cora de către Carrefour

Consiliul Concurenţei analizează preluarea magazinelor Cora de către Carrefour

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, tranzacţia a fost, iniţial, în analiza Comisiei Europene, având în vedere că sunt implicate companii care derulează activităţi în mai multe ţări. Pentru că piaţa din România este cea mai afectată de această operaţiune, autoritatea română de concurenţă a solicitat să preia cazul. Forul european a aprobat ca analiza să se facă la nivel naţional.

Ca urmare, tranzacţia trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua operatiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Carrefour Nederland B.V. este filiala olandeză a grupului Carrefour, unul dintre jucătorii de pe piaţa comercializării cu amănuntul de bunuri de consum. Carrefour operează unităţi care acoperă toate formatele de vânzare cu amănuntul: hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, magazine cash & carry şi soft discount.

Romania Hypermarche S.A. face parte din grupul belgian Louis Delhaize, care se ocupă preponderent de comerţul cu amănuntul. În România, deţine hipermarketurile „Cora” şi magazinele de proximitate „Cora Urban”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici