Consiliul IMM-urilor respinge plata defalcată a TVA, lansând campania #stopsplitTVA

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a lansat, luni, campania #stopsplitTVA având ca scop eliminarea obligativităţii plăţii defalcate a TVA.

251 afișări
Imaginea articolului Consiliul IMM-urilor respinge plata defalcată a TVA, lansând campania #stopsplitTVA

Consiliul IMM-urilor respinge plata defalcată a TVA, lansând campania #stopsplitTVA

Consiliul cere aplicarea măsurii „split TVA” exclusiv în regim voluntar, de către contribuabilii care optează pentru această procedură.

Reprezentanţii IMM atenţionează că măsura plăţii obligatorii a TVA defalcat generează costuri suplimentare cu modificarea sistemelor informatice contabile, costuri suplimentare cu noul cont bancar şi comisioane bancare suplimentare. De asemenea, este anticipată „afectarea cash flow-ului şi blocarea banilor, deoarece pentru procedurile ANAF nu sunt prevăzute termene de aprobare şi sancţiuni, creşterea birocraţiei şi un efort semnificativ de implementare tehnică, având în vedere termenul foarte scurt”.

Pentru a participa la campanie, întreprinzătorii sunt invitaţi să parcurgă următorii paşi:
- Completarea petiţei stop split TVA, accesând linkul https://www.petitieonline.com/stop_split_tva#form
- Distribuirea linkului cu petiţia completată folosind #stopsplitTVA, pe reţelele Facebook şi LinkedIn
- Afişarea imaginii campaniei la sediul organziaţiei, firmei, pe reţele de socializare etc.

La rândul său, Consiliul se angajează să transmită adrese pentru a fi distribuite, local, parlamentarilor şi să solicite includerea pe ordinea de zi a şedinţelor de Comisii de Dialog Social a OUG 23/2017 (ordonanţa privind plata defalcată a TVA) cu dezbaterea acesteia.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA sunt obligate ca, de la 1 ianuarie 2018, să deţină şi să gestioneze un cont de TVA pentru încasarea şi plata TVA aferente operaţiunilor taxabile. În perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017, agenţii economici pot opta pentru aplicarea facultativă a plăţii defalcate a TVA. Totodată, se instituie obligaţia persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA de a vira în contul de TVA în maximum 7 zile lucrătoare de la încasare sumele din TVA aferente facturilor emise înainte de 1 ianuarie 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici